Vegan rijstschaaltje met champignons

Niet zo veel tijd en toch lekker eten? Vandaag ontdekte ik dit vegan rijstschaaltje door wat te freestylen. En omdat het best yum smaakte, heb ik het gelijk hier geplaatst. Leuk voor ons thuis en misschien ook voor jou.

Ingrediënten (2 personen)

  • 150 g zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 g verse spinazie
  • 250 g gesneden champignons
  • 3 tl hoisinsaus
  • 2 tl sojasaus
  • 1 tl hot chili sauce of sambal
  • 2 tl olijf- of wokolie
  • peper en zout
  • handje ongezouten cashews of gebakken uitjes

Hoe pak je 't aan?

1) Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking, giet af en laat rusten in afgesloten pan.
2) Snipper de ui en fruit in de olie in een wok. Voeg ook de geperste knoflook toe en wok in 2 minuten.
3) Doe de champignons erbij, samen met wat peper en zout. Ook de hoisinsaus, sojasaus en hot chili sauce gaan in de wok.
4) Voeg na 5 minuten de spinazie toe en blijf roeren tot deze slinkt.
5) Schep de rijst in schaaltjes en plaats daarbovenop je wokcreatie. Bestrooi het geheel met geplette stukjes cashewnoot of gebakken uitjes.

Geniet ervan!