Gevangenissen, rocklegendes, bijzondere plekken op aarde... allemaal hartstikke leuk als het om documentaires gaat. Toch is het leuker om nét iets anders te zien. Ik kijk veel docu's en deze drie zijn absoluut bizar en zeker de moeite waard.

The Lady who thinks like a Cow

Dr. Temple Grendin kan als geen ander denken als een dier en dankt deze skill naar eigen zeggen aan haar autisme.

De emoties van Temple zijn eenvoudiger en ze voelt vaak angst. Is ze overprikkeld? Dan kruipt ze in haar zelfgebouwde squeezer die veel wegheeft van een klem die gebruikt wordt bij het melken van koeien.

Temple heeft een enorme impact gehad op veehouderij en slachthuizen in Amerika door mee te denken hoe stress zoveel mogelijk verlaagd kan worden bij dieren.

Er is een film [IMDB] gemaakt over het leven van Temple en zij spreekt regelmatig op belangrijke conferenties.

De The Lady who thinks like a Cow is te bekijken via Vimeo.

Married to the Eiffel Tower

Vrouwen die verliefd zijn op grote objecten (serieus!) en die liever hun leven en intieme momenten delen met een brug of kermisattractie dan met een persoon. Très bizarre wel.

Bekijk de docu Married to the Eiffel Tower via YouTube.

Party Monster: the Shockumentary

Documentaire over club kids in New York die leefden van het verschijnen op feestjes, drugs en je 'fabulous self' zijn. Club promoter Michael Alig neemt regelmatig zijn moeder mee op een lijntje en raakt zo vol van zichzelf dat hij op een dag het leven van mede-club kid en drugsdealer Angel Melende beëindigt.

Ook dit verhaal is verfilmd, en dan met Macaulay Culkin in de hoofdrol.

Bekijk Party Monster: the Shockumentary via YouTube.

Enjoy! :-)