Pfoe, als je alle SEO blogs moet geloven, zijn er +300.000 dingen die je kunt doen om je website, blog of shop beter vindbaar te maken in Google. Dus waar begin je? Mijn idee: verbeter je afbeeldingen. Let me tell you wat dan en hoe.

Duidelijke bestandsnamen

Geef iedere afbeelding een goede bestandsnaam. Sla plaatjes niet op als IMG0000756.jpg, beeld1.jpg of nlzomer.jpg tenzij je een goede reden hebt om op ingewikkelde nummerreeksen of vage zoektermen gevonden te worden.

Alt-tekst voor extra info bij afbeeldingen

Google kijkt niet alleen naar de bestandsnaam van je afbeelding. Ook kun je via je CMS (yup, de achterkant van je website) per afbeelding een alt plaatsen. De alt-tekst beschrijft wat er op de afbeelding te zien is. Goed voor Google en hartstikke handig als de afbeelding niet goed laadt of je bezoeker toevallig niet kan zien. Een voorbeeld van een alt-tekst is Miley Cyrus achterover hangend aan de ketting van een sloopkogel. Got that picture? Ik doe waarschijnlijk iets goed.

Te grote afbeeldingen = onnodige laadtijd

Google wil snel, sneller, snelst omdat de grote groep mensen die Google gebruikt (97% van de Nederlandse internetgebruikers) dat ook zo fijn vindt. En daarom worden snelle sites beter gerankt door Google. Upload plaatjes niet groter dan nodig en kies voor bestandstypen - zoals jpg of gif - die niet veel laadtijd vragen. Nog een plusje voor mobiele bezoekers: je trekt niet gelijk de hele MB-bundel leeg.

Non-stop weekje SEO afbeeldingen

Dan nu l'aanpak! Plan voor een week op iedere doordeweekse dag een uurtje SEO in en focus alleen op afbeeldingen. Best een klusje, maar je krijgt er vanzelf de handigheid in. De volgende keer dat je nieuwe afbeeldingen op je site plaatst, doe je het meteen goed. Zie, best te doen toch? Graag gedaan en succes met die bergen traffic.